Prispevki

Filter
 • kviz

  VABLJENI NA ZABAVNI KVIZ »POKAŽI KAJ VEŠ«

  KDAJ: V SREDO, 6.2.2013 OB 16.30

 • podelitev tehničnih pripomočkov

  PODELITEV TEHNIČNIH PRIPOMOČKOV

  Gluhe in naglušne osebe potrebujejo tehnične pripomočke skoraj tako kot hrano vsak dan. Bilo bi zelo lepo, da bi vsi invalidi, ki potrebujejo takšen ali drugačen tehnični pripomoček, lahko le tega tudi dobili. Vendar na žalost to ni zakonsko urejeno in bi bilo prav, da se zadeva kmalu dokončno uredi.

  Zato pa smo toliko bolj veseli, ko lahko članice in člane našega društva razveselimo s temi napravami, ki so jim v vsakdanjem življenju v veliko pomoč. Tako kot že nekaj časa, smo tudi tokrat dobili sredstva v ta namen, zato se najlepše zahvaljujem FIHU in ZGNS  za pomoč. V medobčinskem društvu gluhih in naglušnih Velenje smo že v lanskem letu zbirali prijave članov, ki so potrebovali kakšen tehnični pripomoček. Vloge smo potem skrbno pregledali in jih na upravnem odboru potrdili. 16. januarja letos smo imeli v prostorih društva izredno prijetno opravilo in sicer podelitev teh pripomočkov osebam, ki jih nujno potrebujejo. Žal se podelitve niso mogli udeležiti vsi, vzrok je bilo slabo vreme ter šolske ali službene obveznosti. Ni lepšega kot videti veselje na obrazih oseb, ki jim takšna stvar ogromno pomeni. Z veseljem so si ogledovali na novo pridobljeni pripomoček, v očeh jim je svetila sreča. Nekdo je rekel: »Sedaj pa bom zjutraj zagotovo slišal budilko ter pravi čas vstal in ne bom več zamujal v službo«, nekdo drug pa: »sedaj me ne bo več mama budila zjutraj za v službo«. Našega  druženja pa po podelitvi še ni bilo konec. Sledilo je potopisno predavanje o Afriki, ki je bilo zelo zanimivo. Za dobro razpoloženje po koncu predavanja je poskrbela članica društva Irena, ki je praznovala svoj rojstni dan. Pripravila je odličen jabolčni zavitek in postregla z žlahtno domačo kapljico.

  Ta dan bo marsikomu ostal v lepem spominu, predvsem zato, ker smo s tehničnimi pripomočki omogočili osebam, da bodo lažje premagovali vsakdanje ovire in postali bolj samostojni.  Lahko si samo zamislimo, kaj to pomeni osebi, ki je popolnoma gluha. Za kaj drugega živimo, če ne za to, da drug drugemu pomagamo in lajšamo življenje? In verjemite, ni boljšega občutka kot nekomu pomagati in obrniti njegov svet na bolje.

  Franc Forštner


 • Vabilo na tečaj risanja na svilo

  Vabilo na tečaj risanja na svilo

  V sredo, 30.1.2013, ste vabljeni na delavnico risanja na svilo.

 • Nadaljevalni tečaj

  Nadaljevalni tečaj znakovnega jezika

  Obveščamo vas, da bomo organizirali nadaljevalni tečaj slovenskega znakovnega jezika.

  Prvo srečanje bo 5.2.2013 ob 17.00, v prostorih društva.

 • dan zdravja

  Vabilo na 
  DAN ZDRAVJA V ŠALEŠKI DOLINI

  Drage članice in člani,
  Slovenija se je pridružila šestim članicam Evropske unije, kjer niso več srčno-žilne bolezni 
  prvi vzrok smrti, ampak je to postal rak. Alarmantnega podatka se ves čas svojega delovanja zavedamo tudi člani, zato bomo skupaj z Mestno občino Velenje konec meseca januarja pripravili prireditev »Dan zdravja v Šaleški dolini«. 
  V četrtek, 24. januarja 2013, bomo tako v Velenju s pomočjo vrhunskih slovenskih strokovnjakov predstavili pomembnost presejalnih programov: Svit, Dora in  Zora, katerih cilj je zgodnje odkrivanje raka.

  Program dogajanja:

  • od 10. do 18. ure, Knjižnica Velenje: PREDSTAVITEV MODELA DEBELEGA ČREVESJA Z VSEMI SPREMEMBAMI - študentje Medicinske fakultete Ljubljana;
  • ob 16. uri,  Knjižnica Velenje - študijska čitalnica: PREDSTAVITEV SVIT PROGRAMA – Marjeta Keršič Svetel, prof. iz Inštituta za varovanje zdravje Slovenije, predavanju bodo lahko sledili gluhi in naglušni, saj bo prisoten tolmač za znakovni jezik;
  • ob 17. uri, dvorana Centra Nova, Velenje: PREDSTAVITEV PRESEJALNIH TESTOV DORA IN ZORA – predavateljici: prim. MOJCA SENČAR , dr. med., predsednica EUROPE DONNE in prim. GABRIELA PETRIČ, dr. med..

  Predavanja bo popestrila Velenjčanka Irena Zalar.  Prijazno vabljeni!

  Branka Drk,
  predsednica Društva za boj proti raku Velenje

  Bojan KONTIČ,
  župan Mestne občine Velenje

 • POTOPISNO PREDAVANJE

  VABILO NA POTOPISNO PREDAVANJE

  V SREDO, 16.1.2013 OB 16.30, STE VABLJENI NA POTOPISNO PREDAVANJE, KJER NAM BO POPOTNIK ZORAN FURMAN PREDSTAVIL MAILI IN BURKINA FASO