Prispevki

Filter
 • KDO SE BOJI INFORMATIVNEGA IZRAČUNA DAVKA NA NEPREMIČNINE

  KDO SE BOJI INFORMATIVNEGA IZRAČUNA DAVKA NA NEPREMIČNINE

   

  Gotovo smo si edini, da ta nov zakon o nepremičninskem davku in informativni izračuni, ki so nam bili poslani na dom nekje s koncem februarja, marsikomu povzročajo sive lase in neprespane noči.
  Da bi zadevo nekoliko omilili in naredili jasnejšo, vsaj našim članom, smo se odločili, da organiziramo predavanje na to temo. Povabilu na takšne vrste sodelovanje so se na območni enoti GURS-a odzvali brez kakršnihkoli zadržkov.
  Predavanje je pripravil vodja območne enote gospod Rafael Bohak. Precej naših članov je z zanimanjem prisluhnilo predavanju in so po končanem postavili dosti konstruktivnih vprašanj, s katerimi so razrešili dileme, ki so jih pestile.
  Vsekakor smo veseli, da so si na GURS-u vzeli čas in se jim še enkrat zahvaljujemo.


  Metka Rednak Glažar

   

 • DRUŽABNO SREČANJE IN TURNIR V PIKADU

  DRUŽABNO SREČANJE IN TURNIR V PIKADU

   

  MDGN VELENJE : DVO VELENJE
  Druženje in povezovanje je za društvo izrednega pomena in tako smo se dogovorili, da bomo izpeljali turnir v pikadu med našimi člani in stanovalci Doma za varstvo odraslih Velenje. V sredo 19.2.2014 smo se zbrali v društvu in se skupaj odpeljali v DVO. Pred vhodom smo pozdravili že nekaj stanovalcev, ki so povedali, da nas njihovi tekmovalci že pričakujejo in da je kar gneča v prostorih turnirja. V domu pa sta nas sprejeli gospa Melvina in gospa Kristina, ki sta bili voditeljici turnirja. V društvu pa smo poskrbeli za dodatno motivacijo vseh zbranih in sicer z odigranim skečem z naslovom »MASER JAKA , ki sta ga pripravila naša člana g. in ga Varžič. Igralsko razpoloženi smo se nato razdelili v tri skupine. Ker smo bili številčno močnejši, smo imeli dve skupini, gostitelji pa eno. Ostalo pa nas je tudi nekaj navijačev, ki smo spodbujali naše tekmovalce. Po sedmih krogih in metanju vseh skupin, je gospa Kristina seštela rezultate. Svečano razglasitev sta podali naša Urša in gospa Melvina. So pa tudi v domu poskrbeli za presenečenje, saj so pripravili pokale za prvo in drugo mesto ter najboljšega metalca turnirja. Najboljši metalec turnirja je bil gospod Frančišek Ževart, stanovalec doma. Pokal zmagovalcev turnirja je prav tako pripadel stanovalcem DVO, a kot je povedal naš predsednik: »Važno je sodelovati in ne zmagati.«
  Po turnirju pa so nas v domu presenetili tudi z pogostitvijo. Popoldan smo preživeli aktivno in v dobri družbi in smo bili vsi mnenja, da je potrebno take zadeve še ponoviti.

   

  Metka Rednak

   

 • Začetni tečaj slovenskega znakovnega jezika v MDGN Velenje

  Začetni tečaj slovenskega znakovnega jezika v MDGN Velenje

   

  Različni karakterji, vsak z drugačno zgodbo, združeni v želji po učenju slovenskega znakovnega jezika. Šest se nas je zbralo in 10. oktobra 2013 smo začeli zares. Franc, Karmen, Ana, Mojca, Arpad in Urška. Tečaj je vodila Darja Fišer. Dobivali smo se ob ponedeljkih in v naše glave trpali znanje po tri šolske ure. Začeli smo počasi, razvijali govorico telesa, se (na)učili poslušati sogovornika in opazovati okolico. Spoznali smo nekaj teorije, se naučili enoročno abecedo, kmalu pa začeli tudi kretati. Najprej smo precej jecljali, sčasoma pa nastopili že bolj samozavestno. Poleg rok smo veliko uporabljali tudi trebušne mišice. Od začetka se je bolj smejala Darja, kmalu pa smo napake začeli spoznavati tudi tečajniki med sabo. Ko smo se nekaj že naučili je Darja med nas povabila člane društva, da smo naučeno lahko preizkusili tudi v praksi. Ugotovili smo, da že kar nekaj znamo in bili veseli našega napredka, sogovorniki pa so nas pohvalili. To nam je dalo motivacijo in pridno smo nadaljevali z učenjem. 40-urni tečaj smo sklenili 13. januarja 2014, ko smo opravljali izpit. Uspešno! Drugi, neformalen, del izpita je bil nastop pred občinstvom. Skupaj z Darjo smo pripravili krajši program ob slovenskem kulturnem prazniku. 12. februarja 2014 smo ogreli dlani in se članom društva predstavili v dvorani mladinskega hotela. Tremo smo hitro pregnali, vseeno pa so nam roke tu in tam ušle po svoje. Občinstvo se je zabavalo, kar je bil tudi namen, upamo pa, da so vmes kdaj tudi prizanesljivo zamižali na eno oko.

  Željni znanja nestrpno pričakujemo nadaljevalni tečaj.

   

  Urška Ferlin