Prispevki

Filter
 • IZLET IN FILMSKI FESTIVAL

  IZLET IN FILMSKI FESTIVAL

   

  22. novembra se je v Izoli odvijal 8. Filmski festival gluhih in naglušnih ustvarjalcev, zato smo se odločili, da si to ogledamo in obenem vse skupaj povežemo v prijeten izlet na Primorsko.

   

  Po meglenem jutru in dopoldnevu smo vendarle prispeli v sončen in topel dan. Kot da so se odprla nebesa, ko smo zavili po cesti na grad Socerb. V tej razvalini je urejena prijetna restavracija, tudi za bolj zahtevne goste, je prelep razgled na tržaški in koprski zaliv. Leta 1678 je ta grad obiskal sam Valvazor, piše zgodovina. Malo stran se nahaja tudi sveta jama, v kateri je nekoč živel krščanski svetnik Tržačan sv. Socerb. Še danes se tukaj odvija sveta maša 25.maja vsako leto.

   

  Spustili smo se v dolino, zavili v Koper in si ogledali staro mestno jedro, potem smo se sprehodili ob obali, posedeli na klopcah in se spustili v prijeten klepet. Toda čas nas je priganjal, poiskali smo avtobus in se zapeljali v Piran. Tam smo si ogledali še akvarij , se okrepčali s kosilom v Piratu.

   

  Potem smo se odpeljali v Izolo in poiskali Kulturni dom, kjer se je odvijal festival.

   

  Dvorana je bila zasedena do zadnjega kotička. Sam program sta povezovala Vanja Grižam in tolmačka znakovnega jezika Natalija Rot.

   

  Ustvarjalci DGN Posavje Krško prikažejo dogajanje v lepotilnem salonu. Film je bil komičen in seveda smo se nasmejali.

   

  Nevidna invalidnost, v filmu prikažejo težave pri naročanju pijače v neki gostilni, kjer je bila zaposlena gluha natakarica, a vso stvar na koncu lepo rešijo v znakovnem jeziku.

   

  Zombije prikaže mdgn Velenje, srhljivka a moram reči, da sem uživala tudi ob gledanju dobro vodene kamere in montaže.

    

  V Sirupu pa se trudijo z bolnim otrokom, ki nikakor ne mara zdravilnega sirupa popiti, a na koncu jim le uspe, prikažejo člani mdgn Slovenske Konjice.

   

  Filmski ustvarjalci iz Kopra pa prikažejo Ribolov dveh gluhih ribičev, ki se trudita, da bi ujela kar največ, ali vsaj kakšno ribico, na koncu jih premaga ženska, ki s čisto navadno palico ujame veliko ribo.

   

  Moram reči, da smo uživali ob gledanju njihovih stvaritev in na koncu so vsi prejeli darila , ki bodo izpopolnila njihove vitrine v društvih.

     

  Na koncu so povabili še k dobri pogostitvi, nato pa smo zapustili številne lučke ob morju in se zapeljali v temačno in megleno notranjost proti Ljubljani in naprej do Velenja.

   

  Vzdušje je bilo dobro in ko se je avtobus ustavil na zadnji postaji, smo si zaželeli lahko noč in dober počitek.

   

  Ica

   

    

 • ZAKLJUČEK 2015

  ZAKLJUČEK 2015

    

  Bližamo se zadnjemu dnevu v tem letu.

   

  Veliko se je dogajalo v našem društvu. Sedaj pa je vse to treba zaključiti v eno samo celoto pozitivnih stvari, vse kar se nam je slabega zgodilo, pa pozabiti.

   

  Tako smo se odločili mi in se odpeljali proti gostišču, kjer smo imeli okusno večerjo. Nekaj članov je že bilo tam, prišli so z svojim prevozom, mi iz Velenja pa z avtobusom. Ko smo bili vsi za mizo mi je pogled obšel po glavah kar  54  članic in članov. Čudovito, sem pomislila, veliko nas je in vedno več nas bo na takšnih zabavah, saj se imamo skupaj lepo.

   

  Po večerji se je začel ples, skoraj nihče ni obsedel pri mizi, vzdušje je bilo res takoj na višku. Vmes pa so naš predsednik Franc, predsednica za šport Žana ter predsednica za kulturo podelili vsem zaslužnim športnikom in akterjem društva nagrade. Ples in veselje smo nadaljevali do nočno jutranjih ur. Joooj Metka, počakaj malo, ne gremo še domov, lepo nam je! Samo maloooo še!

   

  Žal pa je avtobus že bil na parkirišču morali smo se odpraviti. Vedno je tako v življenju, ko je najlepše se konča. Poslovili smo se polni veselja in prijetne utrujenosti, pripravljeni da gremo novim zmagam naproti.

    

  Vsem članicam in članom želim SREČNO 2015! 

    

  MILICA KRAŠOVEC