Prispevki

Filter
 • BRONASTA ANJA DREV - ČLANICA MDGN VELENJE

  BRONASTA ANJA DREV - ČLANICA MDGN VELENJE

    

  Najprej še enkrat čestitam Anji za bronasto medaljo, za tekmovanje na olimpijskih igrah v Rusiji. Zelo smo veselili, da si je naša članica pridobila medaljo. Ko je bila naša Anja na tekmovanju v Rusiji, smo vsi člani držali pesti in navijali za njo. Ko se je Anja vrnila v domovino, smo jo povabili na rekreacijo v Šmartnem. Čestitali smo ji in dali darilo, šopek in šampanjec, nato smo naredili tudi eno skupinsko sliko. Potem se je tudi pridružila v nogometu, res smo imeli super, da smo lahko igrali skupaj.

    

  Moram na koncu povedati, da je tudi super nogometašica. :)

      

  Klemen Javornik

   

 • VELIKONOČNA DELAVNICA 2015

  VELIKONOČNA DELAVNICA

     

  Sreda je dan, ko se v društvo vedno dogajajo razne delavnice. Zelo radi se jih udeležujemo seveda, če nam to dopušča čas in zdravje. Tokrat je bila velikonočna delavnica za izdelavo zajčkov, rožic in jajčk obiskana v maksimalnem številu, tudi fantje so izdelovali zajčke. Vse to se je dogajalo pod budnim očesom gospe Hedvike, ki je zares strokovnjakinja za ročna dela. Naša Metka pa je poskrbela za tortice, saj je imela rojstni dan, tako nas je vse še dodatno presenetila.

   

  Metka, želimo si še več takšnih delavnic in hvala ti za vsak,o ki jo tako dobro pripraviš.

    

  MILICA KRAŠOVEC

   

 • SREČANJE ČLANOV MDGN VELENJE IN DGN CELJE

  SREČANJE ČLANOV MDGN VELENJE IN DGN CELJE

   

  Nekaj časa nazaj sva se s sekretarko DGN Celje pogovarjali o popestritvi dogajanj na skupini za samopomoč. Sibila nam je predlagala srečanje naših skupin in prijetno popoldansko druženje. Člani DGN Celje so predlagali tudi ogled Muzeja premogovništva. In ideja je prerasla v izvedbo….

   

  V sredo 29.4.2015 smo se dobili pred vhodom v Muzej premogovništva. Zbrala se nas je kar lepa številka, vsega skupaj 41 oseb. Imeli smo voden ogled Muzeja. Spustili smo se 167 m globoko v jašek in si najprej ogledali krajši film o začetkih premogovništva. Ob tem smo ugotovili, da bi lahko bil video podnaslovljen in tako prilagojen naglušnim in gluhim, ki so v tem primeru lahko le spremljali sliko, saj žal tolmačenje ni bilo omogočeno. Sledil je sprehod po rovu, mimo začetkov kopanja rude, začetne opreme in prvih vozačev premoga iz rudnika, to je konjev ter njihovih vodnikov, ki so bili v veliki meri otroci. Ogledali smo si staro osvetlitev, zemljemerce in še dosti stvari. V enem delu vodenja pa je sledil tudi prikaz delovne nesreče…kar dobro nas je streslo!....

   

  Na polovici poti smo si prislužili tudi »knapovsko malico«, krajnska klobasa, kruh. Vodič nam je na tem mestu podal še informacije o jezerih in predvidevanjih za prihodnost. Sledil je prehod v novi del Muzeja, kjer smo lahko opazili skokovit napredek tehnologije in pa seveda novejše stroje. Pred odhodom iz rova, smo si ogledali še kratek film o sedanjih pogojih in načinu dela v premogovniku. Na koncu smo si ogledali tudi razstavo najgloblje Galerije ter koncertni prostor. Potem pa so nas posadili v vlakec, ki nas je odpeljal nazaj do »šale«, s katero smo se odpeljali nazaj na površje. Sledilo je še slikanje in zahvala za dobro voden ogled Muzeja.

   

  S tem pa našega druženja še ni bilo konec. Skupaj smo se odpravili v društvo, kjer smo za naše goste pripravili manjšo pogostitev. Pridružilo pa se nam je še nekaj članov, ki niso mogli v Muzej, so se pa pridružili v društvu. Ob hrani in pijači ter pogovoru je popoldan minil s svetlobno hitrostjo in na koncu so sledile še zahvale za dobro organizacijo in ponovno snidenje drugo leto v DGN Celje, ki jih je izrekel predsednik DGN Celje, Aleš Peperko.

   

  Zahvala za obisk je prišla tudi iz naše strani, predsednik Franc Forštner se je zahvalil za obisk v tako velikem številu in izrazil zadovoljstvo ob takšnem sodelovanju dveh društev.

   

  Se vidimo drugo leto v Celju!

    

  Metka Rednak Glažar