Prispevki

Filter
 • MEDDRUŠTVENI TURNIR V RIBOLOVU S PLOVCEM ZA GLUHE IN NAGLUŠNE

  MEDDRUŠTVENI TURNIR V RIBOLOVU S PLOVCEM ZA GLUHE IN NAGLUŠNE

   

  V soboto, 27.5.2017, so se ob 7.uri ob škalskem jezeru v Velenju zbrali ribiči iz različnih društev gluhih in naglušnih. Nekaj je bilo tudi posameznih tekmovalcev. Najprej so vsi zbrani prinesli opremo, sledil je žreb štartnih številk ter pozdravni nagovor predsednika društva MDGN Velenje, Franca Forštnerja in predsednika športne sekcije MDGN Velenje, Darkota Letonja. Delegat turnirja, gospod Zdenko Mikac je tekmovalcem podal navodila in razložil pravila. Po končanih formalnostih so ribiči odšli na lovna mesta in turnir se je uradno pričel.
  Ribiči so lovili 4 ure. Sledilo je tehtanje. Rekorder med vsemi je bil član MDGN Slovenske Konjice, ki je nalovil zavidljivih 23,19 kg, kar ga je med posamezniki poneslo na prvo mesto turnirja, prav tako pa je ta uspeh pomagal njegovi ekipi, ki je zasedla 1. mesto v ekipnem seštevku.
  Odlično so se izkazali tudi naši ribiči, ki so v ekipnem seštevku zasedli 2. mesto. 3. mesto pa je kot posameznik dosegel naš član Edin Buljubašić, z ulovljeno težo 1,91 kg.

  Po končanem tehtanju smo podelili pokale najboljšim ekipam in posameznikom:

   

  EKIPNO:
  1. MDGN Slovenske Konjice (25,784kg)
  2. MDGN Velenje (2,939 kg)
  3. KOMBINIRANA EKIPA (2,393 kg)

   

  POSAMEZNO:
  1. Škerget Silvo (23,19 kg)
  2. Šmidlehner Albin (3,243 kg)
  3. Buljubašić Edin (1,91 kg)

   

  Ko se je uradni del turnirja zaključil, smo se posvetili druženju in se okrepčali z okusnimi jedmi, katere so za nas pripravili v Ribiškem Domu Velenje.


  Lep športni pozdrav,
  Janja Krajnc

   

 • NASILJE NAD INVALIDI, 10.5.2017

  NASILJE NAD INVALIDI, 10.5.2017


  Ob sredah imamo v društvu zanimive teme. Zberemo se v velikem številu. Predavateljica iz društva Vizija je predavala o zakonih in pravicah invalidov, ter podala telefonske številke, kamor se lahko pokliče, če imamo kakšne nesporazume z ljudmi, ki dobro slišijo ali so do nas nasilni. Člani so postavljali vprašanja. Tudi predsednik je imel vprašanja, na katera je predavateljica tudi odgovorila.

   

  Sonja Triglav

   

 • POHOD PO OKOLICI VELENJA

  POHOD PO OKOLICI VELENJA


  V soboto, 6.5.2017, smo se člani MDGN Velenje odpravili na tradicionalni pohod. Ob 8.uri smo se zbrali pred društvom in se po kratkem klepetu odpravili na pot. Vodstvo skupine je prevzel Franc Kos, ki dobro pozna pohodniške poti v okolici Velenja. Med pohodom nam je povedal marsikatero zanimivost. Pot nas je sprva vodila do gostišča Skalca v Šaleku, kjer se je pričela krajša gozdna pot. Prišli smo do naselja Konovo in pot nadaljevali ob cesti proti cerkvi sv. Martina. Ponovno smo našli gozdno pot, ki nas je vodila vse do škalskega jezera. Na polovici našega pohoda smo naredili kratek odmor, katerega smo izkoristili za degustacijo domačega likerja. Sprehodili smo se okoli jezera, nahranili ribe in se za konec ustavili v ribiški koči, kjer smo si privoščili nekaj za pogasitev žeje. Po kratkem druženju smo se skozi Sončni park vrnili domov. Dan, ki smo ga preživeli skupaj, je bil zelo lep, zdravju koristen in zaradi stika z naravo tudi zelo sproščujoč.
  Na svidenje do prihodnjič,

   

  Janja Krajnc

   

   

 • 7 DUHOVNIH ZAKONOV ŽIVLJENJA, 3. 5. 2017

  7 DUHOVNIH ZAKONOV ŽIVLJENJA, 3. 5. 2017


  V sredo, 3.5.2017, smo se člani društva zbrali v prostorih društva ob 16. uri, da bi poslušali zelo poučno in zanimivo predavanje, ki nam ga je pripravila gospa Janja Rednjak iz Društva za harmonijo življenja CarpeDiem. Predavanje se je pričelo s pozdravom predsednika društva, ki se je vsem zahvalil za udeležbo in med nami pozdravil predavateljico. Predavanje se je pričelo s kratkim videom, ki nas je opomnil na nekatere napake, ki jih počnemo v življenju. Poudarek predavanja je bil na 7 duhovnih zakonih življenja:
  • Zakon čiste potencialnosti (polje vseh možnosti),
  • Zakon dajanja,
  • Zakon karme (kar seješ, to žanješ),
  • Zakon najmanjšega truda,
  • Zakon namena in želje,
  • Zakon nenavezovanja,
  • Zakon dharme (življenjskega poslanstva.

   

  O teh zakonih je podrobneje pisal svetovno znani strokovnjak s področja duha, telesa in človekovih notranjih zmožnosti Deepak Chopra.
  Vsi želimo v življenju uspeti v določeni stvari, na določenem področju. Zmotno mislimo, da je uspeh cilj. Uspeh je pravzaprav potovanje in ne pomeni le materialnega obilja. Uspeh je mnogo več, in sicer pomeni dobro zdravje, voljo do življenja, dobre odnose, ustvarjalno svobodo, dobro počutje in predvsem mir v našem umu. Mnogim se zgodi, da so kljub pridobitvi vsega naštetega še vedno nesrečni in neizpolnjeni. Razlog se skriva v tem, da pozabljamo na to kar imamo v sebi, pozabljamo, da je že to, da živimo velik čudež. Da bi prišli do spoznanja kdo smo, kaj smo, zakaj smo, kakšni so naši darovi ipd. si je potrebno vzeti čas, ga preživeti sami s sabo in se poglobiti vase. Potrebno je veliko delati na sebi. Omenjeni zakoni nas usmerjajo, kako delati na sebi. Pomagajo nam razumeti kako delujemo, kako deluje narava in vse okoli nas. Sami si lahko pomagamo z meditacijo, z različnimi vajami, kot so npr.:
  - da se za nekaj časa odpovemo televiziji, radiu in smo tako sami s seboj, brez motečih faktorjev,
  - da ne predalčkamo stvari, dogodkov in oseb (ne presojamo in ne obsojamo) ter tako ustvarjamo tišino v našem umu,
  - da redno preživljamo čas povezan z naravo.

   

  Pomembno je tudi kroženje energije, npr. da kdaj kaj podarimo (dobra misel, kompliment, ni nujno, da je materialna stvar) in da znamo tudi sprejemati. Z darilom se sproži dotok dobrih stvari v življenje. Marsikdo od nas se vsak mesec jezi na položnice. Položnice pravzaprav ne pomenijo nič slabega. Gre le za izmenjavo. Cel mesec smo koristili npr. električno energijo (nam daje luč, napaja kuhinjske aparate, televizijo, računalnik ipd.) in na koncu meseca moramo še mi izpolniti svoj del in povrniti to storitev tako, da plačamo položnico. Brez njih marsičesa nebi imeli.


  V življenju je pomembno, da smo hvaležni in zadovoljni s tem kar imamo in se ne oziramo toliko za tistim, česar nimamo. Ljudje se preveč navezujemo na materialne dobrine in premalo na dobrine, ki so nam dane z vsakim dnem. Ne znamo ceniti kar imamo, ne znamo ceniti narave in dobrin, ki nam jih le-ta daje. Vidimo le material in denar, ne zavedamo pa se, da ko bomo s svojim nespoštljivim odnosom uničili naravo in okolje, denarja in materiala ne bomo mogli jesti in se z njim nasititi.


  Če bi kdo želel pričeti z delom na sebi in raziskovati svojo duhovnost (sebe, svojo osebnost, svojega duha), je odlična knjiga za začetek »Življenje je tvoje - Louise Hay«. Kdor se želi poglobiti v delovanje našega uma in sveto geometrijo, je odlična, vendar zahtevnejša, knjiga »Stvarstvo je zavest, ki izvira iz biti – Rasto Fikfak«. Knjig, ki bi jih lahko še priporočala je veliko. V kolikor bi kdo kdaj želel kakšno idejo za branje oz. raziskovanje podobnih tematik pa z veseljem povem še kakšen naslov.


  Nasvidenje do prihodnjič,


  Janja Krajnc