Prispevki

Filter
 • STROKOVNA EKSKURZIJA NA KRAS, 24.6.2017

   

  STROKOVNA EKSKURZIJA NA KRAS, 24.6.2017


                                          
  Franc se rad pošali in pove, da je naročil lepo vreme, toda v soboto 24.6.2017 je res bilo lepo in sončno za nas, ki smo se podali na izlet po Krasu. Avtobus je bil čisto poln, dobre volje ni manjkalo že na samem začetku poti. Po krajšem postanku za kavico, smo že hiteli naprej saj smo bili zmenjeni za toplo malico. Presenečeni smo bili, ko smo dobili čisto domačo in zelo dobro joto S pečenico. Tako dobro okrepčani pa smo šli na končni cilj in to je bil Festival sivke. bilo je zelo zanimivo tudi poučno. Vsak, ki je hotel, si je nabral šopek sivke tudi za domov. Bilo je tudi veliko slikanja na samih poljih, saj so cvetovi in vonj sivke kar vabili. s polj smo si šli še ogledat Volčji Grad, malo in zelo lepo kraško vasico. Že malo utrujeni smo komaj čakali, da se odpeljemo na domače kosilo. Od tu pa nas je čakala še pot k Marijini sestri v Tomaj. Tam je bil pa vrhunec našega izleta, saj imajo doma vinotoč. Lepo nas je sprejela ter postregla S pecivom, belim, rdečim in rose vinom. Po degustaciji pa smo si ogledali njihove kleti in seveda nakup je bil možen kar po akcijski ceni. Ker se nam je že mudilo domov smo žal morali pohiteti na avtobus. Na avtobusu je bilo prijetno hladno, zato je naša utrujenost kar izginila. Vso pot do doma je bilo veselja in smeha, pa tudi naša skupinica super pevcev prave domače slovenske pesmi je bila aktivna ter nam pela vso pot.
   
  Janja je bila tokrat glavna organizatorka izleta in moram reči, da se je izkazala. Pripravila nam je nepozaben izlet. Še dolgo nam bo ostal v spominu in vedno se ga bomo spominjali z nasmeškom, saj smo se sprostili kot že dolgo ne. S tem izletom smo še bolj utrdili vezi in prijateljstvo med sabo.
   
  Komaj že čakamo naslednjih srečanj in druženja.
   
  Milica Krašovec

   

 • OBISK, 21.6.2017

  OBISK, 21.6.2017

   

    

  Danes je sreda, rekli bi pač dan kot vsaki drugi, pa ni tako. Danes smo v društvu dobili obisk, ki smo ga vsi prisotni bili zelo veseli. Čeprav so nekateri že odšli na dopust ali bili kako drugače zadržani, je bila kar lepa skupinica prisotna ob naši pridni Janji. Kar naenkrat so se odprla vrata in skozi njih pridejo dve ženski in en moški. Moški je vodil žensko za roko v naše prostore, takoj se je videlo da je gluho slepa. Obisk smo dobili iz Celjskega društva, Pripeljal jih je naš član Kalšek Milan. Gospa Darja Klemen mi je povedala da jih je vprašal ali bi šli z njim pa so bili vsi trije takoj za akcijo, da vidijo kaj se dogaja v Velenjskem društvu, saj si želijo tudi naše družbe in spoznati čim več prijateljev. Nekaj naših članov je že poznalo gospo in gospoda Melanšek, tako ni bilo problema v komunikaciji, največ pa je pomagal gospod Melanšek, saj najbolje ve kako bo žena vedela in razumela kaj se pogovarjamo. Janja je postregla piškote, jaz sem prinesla sok in vodo. S piškoti sem pristopila h gospe Ivanki, jo prijela za roko in položila na krožnik, kar začutila sem kaj moram storiti, bila sem zelo vesela njenega nasmeha, ko je ugotovila kaj sem ji ponudila. Ob veselem klepetu in veliko smeha so kar naenkrat minili dve uri. Lepo nam je bilo skupaj, poslovili smo se z našim vabilom naj pridejo spet in njihovo obljubo, takoj ko bo čas in prevoz.

    

  Milan tebi pa hvala, da si nam pripeljal tako lep obisk, upamo samo, da boš še kdaj imel čas, da jih pripelješ k nam. Lepo nam je bilo skupaj.

     

  Milica Krašovec