DANS FOTR KUHA
Na deževno popoldansko sredo nam je kuhal udeleženec kuharskega šova Miha Robnik.
Kuharska delavnica z naslovom »Dans fotr kuha« je bila zanimiva in poučna ter številčno obiskana. V večini je bila ženska publika, ampak so se ojunačili tudi trije naši člani.
Miha nam je predstavil Lučke žlinkrofe, ki so večji kot Idrijski žlikrofi in z drugačnim nadevom.
Najprej nam je skuhal že narejene žlinkrofe, in sicer tri različne vrste: špinačne z gobovim nadevom, Lučke žlinkrofe in sladke z nadevom iz suhih hrušk. Tako smo poskusili Lučke in špinačne žlinkrofe zabeljene z ocvirki ali z smetanovo omako. Na koncu pa še sladke žlinkrofe z drobtinami in medom. Vse tri vrste so bile zelo okusne.
Sledila je praktična predstavitev postopka izdelave žlinkrofov. Prikazal je kako se naredi nadev za luške žlinkrofe. S sabo je prinesel narejeno testo, tako da smo lahko potipali, kakšna na bo trdota testa. Potem je razvaljal testo in prikazal kako se oblikujejo žlinkrofi. Seveda smo jih potem skuhali in pojedli.
Suvereno je odgovarjal na vsa naša vprašanja, tako o tem kako je bilo v šovu, kot o izdelavi žlinkrofov in na splošno o kuhanju.
Video predstavitev na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=TGYrylkp-Z4


