Keramične Ustvarjalnice v MDGN Velenje: Moj Navdih in Ustvarjalna Skupnost

 

Z velikim veseljem sem tudi letos vodila keramične delavnice v društvu.
Vsak torek se srečamo, da se predamo čarom oblikovanja keramičnih mojstrovin. Čeprav smo začeli s preprostimi oblikami in izdelki, smo skozi čas prerasli v zahtevnejše projekte. Člani društva so pravi ustvarjalni navdušenci, ki se zavzeto potrudijo, da bi izpopolnili svoje veščine. Opaziti je, kako so od začetka delavnic do sedaj zrasli in se razvijajo kot ustvarjalci.
Eden od vrhuncev letošnjega leta je bil projekt – izdelava posebnih brošk ob mednarodnem dnevu gluhih. Vsak udeleženec je prejel unikatno broško, ki smo jo oblikovali skupaj na delavnicah. To je bil poseben način izražanja naše kreativnosti in povezanosti ob pomembnem dogodku, ki ga praznujemo skupaj.
V zadnjih delavnicah smo se posvetili izdelavi keramičnih angelčkov, ki bodo krasili domove udeležencev v prazničnem času. Ta projekt je ne le izraz naše kreativnosti, ampak tudi prispevek k ustvarjanju prazničnega vzdušja ter izraz naše povezanosti kot skupnosti.
Zame je res čast, da je keramična delavnica tako dobro obiskana, in vedno znova sem navdušena nad čudovitimi stvaritvami, ki nastanejo izpod rok članov društva. Z veseljem napovedujem, da bom tudi v naslednjem letu nadaljevala z vodenjem delavnic, polna pričakovanj glede novih ustvarjalnih projektov, ki jih bomo skupaj ustvarili.
Keramične delavnice v MDGN Velenje niso le priložnost za ustvarjanje, temveč tudi za gradnjo skupnosti, učenje novih veščin in bogatenje našega druženja. Zahvaljujem se vsem članom društva za njihovo predanost in trud ter se veselim, da bomo tudi v prihodnje soustvarjali čudovite keramične mojstrovine.
Naj ustvarjalnost in povezanost še naprej krasita naše skupno potovanje skozi svet keramike!

 

Edita Kos Martinšek