Smučanje v Avstriji

 

V soboto 16. februarja smo se odločili, da se malo nasmučamo in nasankamo.

Po dolgem iskanju in odločanju je padla odločitev za smučišče Weinebene Avstrija.
Tako smo v zgodnjih jutranjih urah skrenili z minibusom in prikolico kamor smo naložiti smuči in sanke ter ostalo opremo. Ko smo se vsi vkrcali in odpeljali, smo vmes ustavili v okrepčevalnica Vodončnik, ter nakupili malo prigrizkov vsak zase.

Pot je hitro minila v toplem ozračju in kramljanju.
Smučišče je zelo blizu Slovenije in je primerno tako za lažje kot težje smučanje. Premore tudi poligon za sankanje z vlečnico in tudi poligon za učence smučanja. Kupili smo vozovnice, ki so za osebe z okvaro sluha po polovični ceni, torej zelo ugodno. Smuka in proge so bile odlične, kakor tudi lepo jasno in sončno vreme. Na vrhu smučišča je bil lep razgled v dolino in okoliške hribe. Zanimive so bile tudi vetrne elektrarne. Delovale so vse večne naprave in vse proge so bile kar polne saj je narava kar klicala po udejstvovanju. Na začetku smučanja in sankanja smo se dogovorili da se dobimo vsi skupaj na smučišču in naredimo kakšno skupinsko sliko. Ob dogovorjeni uri smo se zbrali  pri minibusu in pomahali smučišču v slovo.Vidno utrujeni vendar dobre volje in brez problemov in poškodb, le noge so bile malo trde in boleče.

Zadnja naša postaja je bilo gostišče, kjer smo se okrepčali in odžejali. Za dodatno degustacijo je poskrbel naš član Zdravko, Igor in Irena, tako da grla niso bila preveč suha in da smo razkužili bacile. V veselem druženju in klepetanju nam je čas hitro minil nazaj proti domu. Vsi smo bili veseli in navdušeni nad lepim dnevom, ki je bil za nami,
ki je minil tako prijetno in brez najmanjših problemov in težav.

 

Z moje strani seveda zahvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi tega lepega dne, predvsem pa Igorju in Alešu ter sekretarkam v društvu.
Vsi smo mnenja da bomo tudi naslednje leto to ponovili.

 

Franc Forštner