DRUŽABNO SREČANJE S PIKNIKOM

 

Z družabnimi srečanji v društvu skrbimo za aktivno preživljanje prostega časa naših članov in preprečujemo njihovo socialno izključenost. Ker je na naših srečanjih vedno prijetno, je vsako leto več prijavljenih. Letos nas je bilo skoraj 70.
Že tradicionalno smo se v poletno- jesenskem času odpravili na piknik prostor Gril. Vedno pa poskrbimo, da se naši člani kaj naučijo in kaj novega vidijo. Tako smo se zjutraj najprej odpravili na ogled zakladnice mašnih plaščev in cerkve Frančiška Ksaverja v Radmirju. V romarski cerkvi ima izreden pomen radmirska zakladnica, v kateri so se zbirala darila iz avstrijskega, poljskega, francoskega in neapeljskega dvora. Od ohranjenih zlatarskih dragocenosti sta posebno kvalitetna zlati kelih s pateno, delo pariškega mojstra R.J.Augusta in z dragimi kamni okrašena moštranca, delo dunajskega zlatarja J.J.Wurtha.

Med baročnimi mašnimi oblačili so plašči, ki so jih darovale cesarica Marija Terezija, poljska kraljica Marija Jožefa in mati francoskega kralja Ludvika XVI.
V tem času pa so se mlajši člani odpravili na paintball, kjer so nad Rečico ob Savinji uživali v neokrnjeni naravi.
Vsi skupaj smo se potem v dopoldanskih urah zbrali v Teru, na piknik prostoru Gril. Najprej smo se okrepčali z golažem.

Naš član Franc Jurko je s harmoniko poskrbel za dobro vzdušje. Člani so tudi zapeli in zaplesali. Naša podpredsednica, Milica Krašovec, je s slastnim pecivom poskrbela za vse sladokusce. Pripravila pa je tudi presenečenje, saj je vmes spekla langoš.

Da pa ne bi samo posedali smo za člane pripravili tudi družabne igre, nekateri pa so se odpravili na sprehod v bližnji gozd. Preizkusili smo se v pikadu, ruskem kegljanju in streljanju z zračno puško. Največ smeha pa je požela vleka vrvi. V popoldanskem času smo bili postreženi še z jedmi iz žara, prav tako je bilo poskrbljeno za pijačo. Drobeževi so se tudi letos izkazali kot odlični gostitelji.
V večernih urah smo se polni lepih vtisov in spominov, odpravili proti domu. Naslednje leto pa se zopet vidimo.

 

Urška Jakop

 

 

V zadnjem dnevu meseca avgusta je vodstvo MDGN Velenje organiziralo piknik v neokrnjeni naravi in svežem zraku. Prej je bil ogled cerkve v kraju Radmirje.
Na piknik prostoru Gril so nas pričakali s požirkom kratkega. Nato je sledila glasba in pesem. Tudi dobrih vicev ni manjkalo. Sledila je hrana, ki jo je bilo vedno več.
Proti večeru smo se odpravili proti domu.

 

Hvala za vse vodstvu MDGN Velenje.

Sonja Triglav