LOKO LOKO POHOD

 

To sredo smo se v velikem številu odpravili na krajši pohod na kmetijo Loko-loko v Lukovici. Dan je bil krasen, ravno prav za to. Ko smo prispeli na cilj, nas je že pričakovala lastnica kmetije Marija Irman, z domačo kapljico. Za začetek je bil to doma varjen viski, hruškovec in borovničevec.
Zbrane je pozdravil predsednik Franc Forštner in se zahvalil Mariji za gostoljubje. Nato smo si ogledali pivovarno, izvedele smo veliko o načinu pridelave piva in viskija.
Kmetija ima ohranjeno tudi star način pridelave žganja, vendar je le-to samo še kot muzej. Pravi muzej je tudi senik, na katerem imajo zbrana razna orodja in predmete, ki so se včasih uporabljala pri delu na kmetiji. Z veseljem smo si ogledali stvari, ki jih že dolgo nismo videli, nekaterih niti nismo poznali.
Nato smo se posedli okrog velikih hrastovih miz, v prijetnem ambientu. Poleg narezka je odlično šlo domače pivo. Res smo uživali. Za konec nam je Irena Forštner pripravila sladko presenečenje – domačo potico.
Ko se je sonce začelo spuščati, smo se počasi odpravili v dolino. Obloženi z lepimi vtisi in dobro kapljico smo se vračali proti domu.
Kmetijo smo obiskali že drugič in glede na prijetne vtise, se bomo verjetno še kdaj vrnili.

 

Edita Kos Martinšek