PREDAVANJE NA ZAVODU SOCIO

 

Društvo za zdravo življenje, kakovostno staranje in mediacijo Celje, skrajšano DRUŠTVO DREN je neodvisno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb v javnem interesu in opravlja humanitarno dejavnost na področju socialnega in zdravstvenega varstva. Deluje v prostorih SOCIO Večgeneracijski center Celje.

Iskreno se zahvaljujemo strokovnim delavcem Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Velenje – gospe Urški Jakop in gospodu Francu Forštner za predstavitev društva in vse informacije glede problematike gluhosti in naglušnosti. Člani našega društva so bili nad predavanjem zelo zadovoljni. Nekaj njihovih misli:
1.« Predavanje je bilo zanimivo, ker sama tudi nosim slušni aparat in mi je bilo nekaj stvari pojasnjenih bolje kot sem vedela sama«.
2. »Moj vnuk ima 50% okvaro sluha in noče nositi slušnega aparata. Se ga sramuje. Izvedela sem za različne aparate in možnosti, da se le ta lahko zelo zakrije.«
3. Predavanje mi je bilo zanimivo in vsakomer lahko pride prav v težavah. Tako vem kje poiskati pomoč in da se povežem z nekom, ki ima izkušnje in to pozna. Vsakega »rezervnega dela« se je treba navaditi.«
4. Izvedela in potrdila sem ponovno dejstvo, da glede »zvonenja« v ušesu ni kaj dosti pomoči. Informacije so mi bile kot spodbuda in potrditev pri tem, kar sem že vedela. Hvala«.
5. »Dobila sem spodbudo in ko bom rabila aparat, ga bom takoj imela. Dobro, da obstajajo takšna društva kot je to v Velenju«.
6. »Predavanje mi je bilo všeč zaradi predstavitve, ki je bila energična. Predavatelj je bil prepričan v svoje poslanstvo, ki ga je zelo dobro izvedel«.
7.« Nad predstavitvijo sem bila zelo zadovoljna, saj je iz njega izhajalo, da ni le pridobitev aparata pomembna, ampak tudi psihična podpora, pomoč posamezniku, ki se sooča s to problematiko«.
8. »Zanimivo mi je bilo. Pomislil sem na svoj sluh, saj je tudi moj oče imel slušni aparat. Mene so že opozorili, da imam preglasno nastavljeno televizijo. Zanimivo mi je bilo slišati tudi o slišnosti različnih tonov oz. višine glasov, ki so nekateri bolj slišni, drugi pa ne«.

Iz misli članov je razvidno, da so tovrstne predstavitve zelo koristne in delujejo ne le za tiste, ki se že soočajo s to problematiko ampak tudi preventivno, preprečujejo težave s soočenjem s to problematiko.

 

Predsednica društva
mag. Irena Potočnik, soc.del.