DRUŽABNO SREČANJE IN PIKNIK 2020

 

Kadar gre na piknik naše društvo, to ni samo piknik, ampak mnogo več. Tako je bilo tudi tokrat. Že zjutraj smo se odpravili iz Velenja z avtobusom. Zaradi ukrepov, katere še vedno dosledno upoštevamo, smo se peljali na dveh avtobusih. Kljub temu je bilo med vožnjo vzdušje veselo. Najprej smo se odpeljali do Nazarij , kjer smo si ogledali cerkev in samostan. V samostanu nas je navdihnila knjižnica, kjer imajo veliko starih, a dobro ohranjenih knjig. Obiskali smo tudi nune Klarise, ki so nam povedale nekaj o svojem življenju v samostanu.
Ko smo prišli na sedaj že tradicionalni piknik prostor Gril, so nas gostitelji sprejeli z aperitivom. Tudi lačni nismo ostali, saj so nam kaj kmalu postregli okusen golaž in domač kruh. Na mizah pa je vabilo tudi okusno pecivo naše podpredsednice Milice. Po dobri in obilni hrani, se je bilo potrebno malo razmigati. Nekateri so odšli v gozd po borovnice ali gobe, drugi samo na sprehod, eni so posedali na soncu, drugi v senci. Po prihodu nazaj sicer nismo bili lačni, a se nismo mogli upreti dobremu Miličinemu langošu. To nam je dalo moč za naslednje igre. Pri streljanju smo se vsi kar dobro odrezali. Nekateri smo celo odkrili svoj novi talent, kot na primer jaz, ki sem »pometla« s celotno konkurenco, ne vedoč, da sploh znam tako dobro streljati. Tako sem imela največ točk pri streljanju, pa tudi pri zabijanju žebljev sem imela skoraj največ točk… ups, tu zmaga tisti z najmanj udarcev… Pri vlečenju vrvi smo ugotovili, da imamo starejši (le kdaj sem se začela šteti med starejše…) še vedno večjo moč kot mlajši. Zmaga je bila tako v moški, kot ženski konkurenci na strani starejših.
Po vseh teh aktivnostih je seveda prijalo kosilo, potem pa še malce klepeta in počitka. Naše aktivnosti so šle počasi h koncu, kot tudi lep sončen dan. Polni novih vtisov smo se odpravili proti domu.


Edita Kos Martinšek