OBDARITEV NAŠIH NAJMLAJŠIH

 
V sredo, 18.12.2019, smo praznični in veseli december v društvu zaključili še z zadnjim večjim, prijetnim dogodkom v letošnjem letu. Naše najmlajše smo povabili na druženje. Zbrali smo se v dvorani Mladinskega hotela Velenje, saj je letos udeležba otrok bila največja do sedaj. Na obdarovanje jih je skupaj s starši in starimi starši prišlo kar 32. 
Za njih smo pripravili poseben program. V goste smo povabili varovance VDC Velenje. Pod vodstvom mentorice Tatjane Novinšek so premierno odigrali igrico z naslovom Bela zima. Zavedamo se, da je potrebno že najmlajše seznanjati z drugačnostjo. Prav je, da že otroci vidijo, da so med nami tudi ljudje s posebnimi potrebami in prav je, da jim damo priložnost, da pokažejo kako sposobni in ustvarjalni so. Za glasbeni del programa je poskrbel Timi Jurko, vnuk našega harmonikaša, Franca Jurkota. Pokazal je kako dobro mu od rok gre igranje harmonike. Otroci so bili ves čas v pričakovanju prihoda Božička. Skupaj smo ga na ves glas poklicali. Vsi so bili veseli, ko so ga zagledali. Vsakemu posebej je podaril darilo.
Sledilo je prijetno druženje in klepet. Naša podpredsednica, Milica Krašovec, je poskrbela za sladko presenečenje. Za kar se ji iskreno zahvaljujemo. 
Polni lepih vtisov smo se poslovili ter si zaželeli mirne in prijetne praznike. 
 
Urška Jakop