TEST HOJE

(okoli Škalskega jezera)

 

V sredo, 9.10.2019 smo se zopet »pomerili« v hoji okrog jezera. Hoja in opravljen test hoje nam da sliko o naši telesni pripravljenosti, zato so se ga nekateri naši člani udeležili že večkrat.

Za vzdrževanje zdravja naj bi vsak 5 x tedensko opravljal 30 minutno vadbo zmerne intenzivnosti ali visoko intenzivno 3 x tedensko vsaj 25 minut.

S testom hoje se določi točno koliko je teh vaj in kakšne intenzivnosti, da dosežemo optimum za svoje telo.

Pred testom so nam predstavnice iz Centra za krepitev zdravja v Velenju izmerile pritisk in zaradi previsokega pritiska se dva udeleženca nista mogla udeležiti hoje. Z njima se je opravil individualni razgovor in svetovanje. Tudi vsem ostalim so po opravljeni hoji svetovale na podlagi analize testa hoje.

Veseli smo, da s Centrom za krepitev zdravja Velenje tako dobro sodelujemo in da se zopet kmalu srečamo na kakšni delavnici o zdravi prehrani ali telovadbi.

                                                                                               Edita Kos Martinšek

 

MDGN Velenje je s Centrom za krepitev zdravja omogočilo, da smo člani društva opravili test hoje.
Zbrali smo se pri ribiški koči v Velenju. Pričakale so nas zdravstvene delavke in predstavnica našega društva.
Prišlo je kar nekaj članov in po uvodnem pozdravu se je začelo merjenje krvnega tlaka. Dobili smo tudi izkaznico na kateri je pisalo » ali sem fit?« . Na podlagi meritev so določili primeren test od 6 min do 2 km.
Sledila je telovadba, s katero smo se ogreli in tako pripravili na pohod okrog jezera.
Udeleženci smo bili zadovoljni s svojimi rezultati.
Hvala vsem za organizacijo.


Sonja Triglav